Yemen’deki Filistin Zirvesi: İsrail’in Yok Oluşu Kaçınılmaz

Yemen’de düzenlenen “Temel Mesele Filistin” konferansı dün sona erdi. Konferansta gaspçı rejimin gerçekliği, durumunun ve davranışının onun yıkımının kaçınılmaz olduğunun göstergesi olduğu belirtildi.

El-Mesire haber ağının aktardığına göre, konferansa katılanlar çeşitli milletleri Filistin halkının haklarını geri almak ve Filistin davasına yardım etmek için ciddi adımlar atmaya çağırdı.

Konferansta yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yemen, Filistin halkının haklarını savunma ve tüm ülkeyi temizleme konusundaki net pozisyonunda kararlıdır. Gaspçı rejime karşı savaşı yönetirken, Kur’an-ı Kerim’e dönmenin gerekliliğini vurguluyoruz. Siyonist düşmanla yapılan her türlü kültürel, siyasi, medya ve spor normalleşmesini kınıyor ve suç sayıyoruz.”

Yapılan açıklamada, Siyonist düşmana ve onun destekçilerine karşı düşmanlık ve öfkeyi körüklemek için ciddi çabalar gösterilmesi gerektiği ve bu bağlamda, rejime yönelik her alanda kapsamlı yaptırımlar üzerinde durulması gerektiği belirtildi.

“Temel Mesele Filistin” konferansı açıklamasında, “Çalışma yöntemleri ve küresel söylemde vahdet oluşturulmalı. İslam ümmetinin birliğini sağlamak maksadıyla, Kur’anî bir çerçevede Filistin meselesinin boyutlarının anlatılması ve sosyal çevrelerdeki varlığının artırılması gerekmektedir.” diye belirtildi.

Konferansta, tüm faaliyet, eylem ve vesilelerle ciddi etkileşimin önemine atıfta bulunarak şu sonuca ulaşıldı: “Filistin sorununun varlığı İslam ümmetinin vicdanını güçlendiriyor. Bu nedenle çeşitli yazı, araştırma ve medyada İsrail için “geçici gaspçı düşman” ifadesinin kullanılması gerektiğini vurguluyoruz.”

Pazartesi günü başlayan bu konferans Yemen’in başkenti Sana’da dört gün süreyle düzenlendi. Konferansa üst düzey Yemenli yetkililer katıldı.