ÜRDÜN, İsrail’den 6 Sporcuyu Ülkeye SOKMADI

İşgal rejimi “Kan” televizyonu, Amman’ın İsrailli sporcuların Ürdün’de düzenlenen Asya Triatlon Turnuvası’na katılmalarına izin vermediğini bildirdi.

İşgal rejimi televizyonunun konuyla ilgili haberinde, İsrailli 6 sporcunun uluslararası turnuvaya katılmak için Ürdün’de bulunmaları gerektiği fakat Ürdün’ün hiçbirine izin vermediği belirtildi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahronot, İsrail triatlon takımının Cumartesi günü Ürdün’de yapılan Asya Kupası yarışmalarına katılmasına izin verilmediğini yazdı.

Üç hafta önce İsrailli sporcuların isimlerinin turnuvaya katılacak sporcular listesinden silindiğine işaret eden gazete, karardan geri adım atılması için harcanan tüm çabalara rağmen İsrailli sporcuların evlerinde kaldıklarını ve sadece İsrailli oldukları için Akabe’de düzenlenen uluslararası turnuvaya gidemediklerini ifade etti.

İsrailli beş erkek ve bir kadın sporcuyla konuşan gazeteye göre, İsrailli sporcular diğer ülkelerin sporcuları gibi Ürdün’deki uluslararası turnuvaya katılmak istediklerini fakat isimlerinin turnuvaya katılacak sporcular listesinden çıkarıldığını, isimlerinin listeye yeniden eklenmesi için verilen uğraşların işe yaramadığını söyledi.

İşgal rejimi televizyonlarından “i24News” ise turnuva organizasyonunun İsrailli sporcuların güvenliklerini garanti edememekten korktuğunu öne sürdü.