ÜRDÜN’den Siyonist Rejim’e Mescidi Aksa NOTASI

Ürdün resmi haber ajansı PETRA’nın bildirdiğine göre, Ürdün Dışişleri Bakanlığının elçiliğe teslim ettiği notada, Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta Çarşamba günü ve hafta başından bu yana Mescid-i Aksa’ya baskınlarının tekrarlandığı belirtildi.

GÖZAT  Ürdün Halkından Filistinli Esirlere Destek

İşgal rejimi hükümetine Mescid-i Aksa’ya baskınları ve kışkırtıcı eylemleri hemen durdurması ve Ürdün’ün Müslümanların Kudüs’teki kutsal değerlerini koruma hakkına saygı gösterilmesi çağrısı yapılan notada, bu tür eylemlerin Müslümanları provoke ettiği, işgal rejimiyle Ürdün arasında yapılan barış anlaşmasının 9’uncu maddesini ihlal anlamı taşıdığı ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu ifade edildi.

GÖZAT  Ramazan'ın İlk Cuma'sı Mescidi Aksa'da 250 BİN Müslüman Namaz Kıldı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı işgal rejimine verdiği notada ayrıca, “Bu eylemler, iki ülke ilişkilerine zarar veriyor, gerginliği hafifletme ve Mescid-i Aksa’nın mevcut tarihsel durumunu muhafaza etme çabalarını baltalıyor” dedi.

İşgal rejimi yönetimi, Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yaparken, bu planlarını uygulayacak zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.