Hamas, Filistin Halkının ve Dünya Müslümanlarının Bayramını Kutladı

Hamas, Filistin halkına ve İslam ümmetine mübarek Ramazan bayramı dolayısıyla tebriklerini iletti.

Hamas Hareketi tarafından yayınlanan bildiride, bayramın hayırlara vesile olması, bereket ve zafer getirmesi, Filistin halkının işgalden kurtulmasına ve haklarına kavuşmasına sebep olması temennisi dile getirildi.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, bayram münasebetiyle yaptığı açıklamada, bu yıl Ramazan bayramının bir aylık sabır, ibadet ve fedakârlığın ardından geldiğini ve Filistin halkının bir ay içinde birlik ve bütünlüğüyle Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için sabır ve kahramanlığın en güzel örneklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Kasım, bayramın Filistin halkı arasında kardeşlik bağlarının ve dayanışmanın, birlik ve bütünlüğün güçlendirilmesi için fırsat olduğunu belirterek, Filistin topraklarını, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan düşmanın planlarına karşı safların sıklaştırılması çağrısında bulundu.

Hamas sözcüsü, Filistin topraklarında nöbet tutan murabıtlara ve elleri tetikte bekleyen direnişçilere, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlere, şehit ve gazi ailelerine, sabitelere bağlı kalıp zorla göç ettirildikleri topraklarına geri dönmek isteyen mültecilere, mülteci kamplarında ve yabancı ülkelerde yaşayan Filistinlilere selam gönderdi.