Türkiye: İsrail’in Güvenliğine Aykırı Girişimlere İZİN VERMEYİZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığından sözcü Hüseyin Müftüoğlu tarafından, Türkiye’nin TİKA Gazze Temsilcisi Muhammed Murteca hakkında Siyonist İsrail’de çıkarılan tutuklama kararına ilişkin resmi açıklama geldi.

Açıklama içerisinde Siyonist Rejimin hukuk kuralları dahilinde suçun isbatlanması durumunda tutuklama gerçekleşebilir vurgusunun öncesindeki, Türkiye’nin 2 ülkenin de güvenliğine aykırı bir girişime asla müsaade etmeyeceği garantisi dikkat çekti.

GÖZAT  Türkiye'nin İsrail Elçisi Ökem: Hamas'ı Değil, Gazze'yi Destekliyoruz

İsrail’in Güvenliğine Aykırı Girişimlere İzin Vermeyiz

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İlgili tarafların güvenliğine aykırı herhangi bir girişime tarafımızdan müsaade edilmesi söz konusu değildir. Murteca hakkındaki adli süreç devam etmektedir. Bugün basına yansıtıldığı görülen iddianamedeki unsurların herhangi bir dayanağının olup olmadığı hususu araştırılmaya muhtaçtır. Bu süreç zarfında, adı geçenin haklarının layıkıyla muhafazasını teminen, gereken her türlü hukuki destek temin edilmektedir.

GÖZAT  Türkiye-TİKA Filistin'de Çok Sayıda Projeyi Hayata Geçirdi

Adil bir yargılama süreciyle kanıtlanmadığı sürece şahısların masumiyetinin esas alınması hukukun temel bir ilkesidir. TİKA, Türk milleti adına, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazze dahil tüm Filistin halkının 50 yıldır süregiden işgal çerçevesinde yaşadığı güçlüklerin giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projelerini itina ve özveriyle sürdürecektir.”

GÖZAT  Türkiye: İSRAİL İLE ESKİSİNDEN BİLE DAHA YÜKSEĞE

İsrail Makamlarından İzin Alınmış!

Müftüoğlu, İsrail makamlarınca tutuklanan TİKA Gazze yerel personeli hakkında yöneltilen bir soruya cevaben, TİKA Gazze Ofisi yerel personeli Muhammed Murteca’nın, İsrail makamlarından mutat resmi süreç takip edilerek alınan izne istinaden bir mesleki seminer için Türkiye’yi seyahat etmek üzere geldiği Erez Kapısı’nda, 12 Şubat’ta İsrail makamlarınca tutuklandığını anımsattı.

GÖZAT  Siyonist İsrail Enerji Bakanı TÜRKİYE'ye GELİYOR

Müftüoğlu, “2012 yılından bu yana TİKA Ofisinde görev yapmakta olan Murteca hakkında, bu olay öncesinde İsrail makamlarınca ülkemizle herhangi bir bilgi paylaşımı olmamıştır. TİKA Gazze Ofisi yerel personeli Muhammed Murteca’nın durumu ve İsrail’de hakkında yürütülen süreç yakından takip edilmektedir. Konuyla ilgili İsrail makamlarından bilgi talep edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  Nabi Avcı: Ben Buradayken, Hamas İsrail'e Saldırmaz

Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinin de bu anlayış içinde Filistin makamlarının onayı ve İsrail hükümetinin bilgisi dahilinde yürütüldüğüne vurgu yapan Müftüoğlu, şunları kaydetti:

“İlgili tarafların güvenliğine aykırı herhangi bir girişime tarafımızdan müsaade edilmesi söz konusu değildir. Murteca hakkındaki adli süreç devam etmektedir. Bugün basına yansıtıldığı görülen iddianamedeki unsurların herhangi bir dayanağının olup olmadığı hususu araştırılmaya muhtaçtır.

GÖZAT  Nabi Avcı: İsrail, Turizm Alanında Başlıca Ortaklarımızdan

Bu süreç zarfında, adı geçenin haklarının layıkıyla muhafazasını teminen, gereken her türlü hukuki destek temin edilmektedir. Adil bir yargılama süreciyle kanıtlanmadığı sürece şahısların masumiyetinin esas alınması hukukun temel bir ilkesidir.”