Tulkerem ve Tubas’ta Direniş Güçleriyle Siyonistler Arasında Çatışma

Siyonist işgal güçleri bir yandan Gazze’de soykırım saldırılarını sürdürürken bir yandan da işgal altındaki Batı Şeria’da da insanlık dışı saldırılarını ve baskınlarını sürdürüyorlar. Ancak direniş güçleri Gazze’de olduğu gibi Batı Şeria bölgesinde de işgal güçlerine karşı onurla ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. İşgal güçlerinin Batı Şeria’nın Tulkerem şehrinde Nuru Şems Mülteci Kampı’na ve Tubas şehrindeki El-Fari’a Mülteci Kampı’na düzenledikleri baskın esnasında şiddetli çatışmalar çıktı. 

İşgal güçlerinin Nuru Şems Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek Ed-Demec Mahallesi’nde askeri araçlarıyla bir evi kuşatmaya almaları üzerine direnişçilerin de onlara yoğun bir şekilde ateş ettikleri bildirildi. 

Çıkan olaylar üzerine işgal ordusu bölgeye takviye güçler gönderdi. Direnişçilerin baskıncı askerlere el yapımı patlayıcılar attıkları belirtildi. 

Filistin Kızılay Teşkilatı buradaki olaylarda üç Filistinli kadının işgal askerlerinin rastgele attığı mermilerle ve bombalardan etrafa sıçrayan şarapnel parçalarıyla yaralandığını açıkladı. Ayrıca bir gençle bir genç kızın doğrudan saldırıya hedef olarak yaralandığı ve işgal askerlerinin yaralanan genç kızın hastaneye nakledilmesine engel oldukları ifade edildi. 

Tubas’ta da işgal askerlerinin El-Far’ia Mülteci Kampı’na baskın düzenlemesi üzerine çatışmalar çıktı ve işgal ordusu buraya da takviye birlikler gönderdi. 

Bugün sabah saatlerinde de Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde işgal askerlerinin baskınları yüzünden çatışmalar çıkmıştı. 

Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria ve Kudüs’teki askeri şiddeti artırmasına karşılık olarak son dönemde bu bölgede direniş eylemlerinde de artış olduğu, 2024’ün başından itibaren gerçekleştirilen eylemlerde 4 işgalci askerin öldürüldüğü, 37 asker veya yerleşimci teröristin de yaralandığı bilgisi verildi. 

Filistin Bilgi Merkezi’nin hazırladığı aylık rapora göre Ocak 2024’te bölgede 569 adet nitelikli ve kitlesel eylem gerçekleştirildi. Bunların içinde 70 adet silahlı saldırı ve 60 adet silahlı çatışma eylemi yer alıyor.