Terör Rejiminden 15 Filistinliye Daha Gözaltı

İşgal güçleri erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 13 kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.

İşgal güçlerinin ayrıca Gazze Şeridi’nin güneyinde iki kişiyi sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal ordusu bu sabah yayınladığı bildiride Batı Yaka’da işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine karıştıkları şüphesiyle aranan 6 kişinin gözaltına alındığını öne sürdü.

İşgal güçlerinin bu sabah Kudüs’te de biri genç kız 7 kişiyi El-İseviyye beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin El-İseviyye beldesinde gözaltına aldığı kişilerin 16 yaşındaki Neğam Muhammed Hasan Alyan isimli genç kız ve Mutasım Hamza Ubeyd isimli çocuk, Yusuf Haşim Alyan, Macid Süleyman Dari, Muhammed Alyan, Enes Alyan ve Fadi Yusuf Ubeyd olduğu belirtildi.

Öte yandan, işgal ordusu sözcüsü, işgal güçlerinin bu sabah Gazze Şeridi’nin güneyinde iki kişiyi sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldığını ve gözaltına alınan kişilerin silahsız olduklarını açıkladı.

İşgal güçleri dün de Gazze Şeridi’nin güneyinde iki Filistinliyi sınırı geçerek 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri gerekçesiyle gözaltına almıştı.