Siyonistler Şifa Hastanesini Savaş Alanına Çevirdi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudre işgal güçlerinin, içeri baskın düzenlemelerinden sonra Şifa Hastanesi’ndeki son durum hakkında bilgi verdi. 

El-Kudre işgal güçlerinin Şifa Sağlık Kompleksi’ni tam anlamıyla bir savaş alanına çevirdiklerini belirterek durumun çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. 

Kendisi de hastanenin alanı içinde işgal askerleri tarafından rehin alınanlar arasında yer alan Dr. El-Kudre gece yaptığı ve Er-Re’y resmi haber ajansı tarafından yayınlanan basın açıklamasında, hastaneyi 6 gün süreyle kuşatma altında tutan işgal güçlerinin içeri baskın düzenlemelerinden sonra geniş çaplı arama yaptıklarını, bu arada bazı yerlerde kazılar yaptıklarını, hastanenin hizmetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan yakıtı da içeri sokmadıklarını dile getirdi. 

El-Kudre, işgal güçlerinin hastane bünyesindeki şehit cenazelerine el koyduklarını, hastane sahası içinde bulunan araçları tahrip ettiklerini, sağlık görevlilerinin ve hastaların dışarı çıkmasına da izin vermediklerini belirtti. 

El-Kudre, diyaliz makinelerinin tamamen durması sebebiyle böbrek hastaları arasında yer alan bir kadın hastanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

El-Kudre, 650 hastanın ve 7 bin civarında sığınmacının bulunduğu hastaneye gıda, ilaç ve çocuklar için süt sokulmadığına dikkat çekti.