Siyonistler Ocak Ayında Kudüs’te 19 Binayı Yıktı

Vadi Hulve Bilgi Merkezi’nin yayınladığı aylık raporda işgal yönetiminin Kudüs kentindeki ihlallerini sürdürdüğü, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya günlük olarak düzenledikleri baskınlara izin verdiği, gözaltı operasyonlarına ve yıkımlara devam ettiği kaydedildi.

Raporda, işgal güçlerinin 8 Ocak’ta Cebel El-Mukebbir beldesi toprakları üzerinde kurulu Armon HaNatziv Yahudi Yerleşkesi yakınlarında kamyonuyla işgal askerlerine çarpan 28 yaşındaki Fadi Ahmed Hamdan El-Kanber’in işgal güçlerince şehit edildiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Şehit Fadi El-Kanber ve Şehit Misbah Ebu Subeyh’in naaşlarını elinde tutmaya devam ettiği belirtilen raporda, 14 yaşındaki çocuk şehit Muhammed Nebil Zeydan’ın naaşını ise 25 Kasım’dan bu yana morgda bekletildikten sonra geçen ay ailesine teslim edildiği belirtildi.

Raporda ayrıca geçen ay Mescid-i Aksa’ya 1504 Yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediği ve işgal güçlerinin bir kadını ve bir genci 15 gün ve iki ay sürelerle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı, iki Kudüslüye de Eski Belde semtinden 15 gün ve 45 gün uzaklaştırma cezalarının verildiği ifade edildi.