Siyonistler İSLAMİ VAKIFLARI Kapatmaya Çalışıyor

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgalci İsrail’in Aksa Camii’ndeki bürolarını kapatma ve İsrail mahkemelerinde terörist faaliyetleri kapsamında yargılatmaya çalıştığını belirterek bu konuda uyarıda bulundu.

Çeşitli Vakıflar tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa Camii’nde ciddi adımlar attığı, İsrail mahkemeleri aracılığıyla varlıklarına el koymaya ve Vakıfları “terör örgütü” olarak ilan etmeye çalıştığı belirtildi.

Bildiride Vakıf, İslami mukaddes yapılara sahip 144 metrekarelik Aksa’nın tam denetiminin Ürdün Krallığı hükümetine ait ve Ürdün’ün tel resmi sorumlusu olduğu belirtildi.

İşgalci İsrail’in terörle mücadele kapsamında İslami Vakıfları “terörist” kategorisine koymaya çalıştığına defalarca vurgu yapılan açıklamada, İsrail’in Merhamet kapısından girmeyi kolaylaştırmaya çalıştığı, Miras Komitesinin çalışmalarını yok saydığı, Bab El-Rahma’daki büroları “terörist” ilan ederek kapatmaya çalıştığı ifade edildi.

İşgal makamlarının 2003 yılından bu yana merhamet kapısını kapatma amacına devam ettiği belirtilen açıklamada, “Komite Mirası” olarak adlandırılan yerde “terörist” bulunduğunu iddia ederek yıllık olarak kapatma kararını tekrarladığına dikkat çekildi.

Açıklamada, işgalcilerin, İsrail Sulh Ceza Mahkemesinde, El Aksa Camii’ndeki Bab al-Rahma binasına yönelik ciddi adımlar attığı vurgulandı.