SİYONİST Rejim, Gazze DENİZ Mitingine Saldırdı!

Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki Beytllahiya açıklarında ,düzenlenen 23’üncü deniz mitingine destek için bölgede toplananlara işgal güçleri müdahale etti.

İşgal güçlerinin deniz mitingine destek için sınır bölgesinde toplanan binlerce Filistinlinin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdığı bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal ordusu donanmasına ait hücumbotların da deniz mitingine katılan teknelere taciz ateşi açtığını söyledi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyi açıklarında tekneler Filistin bayraklarıyla gösteri yaparken, binlerce Filistinli de karada mitinge destek olmak için sınır bölgesine akın etti.

Halk Cephesi liderlerinden Hani Sevabite, gösteride yaptığı konuşmada, şehitlerin ve çocukların kanlarının kendilerine emanet olduğunu ve onlara vefalı kalacaklarını söyledi.

Sevabite, mevcut aşamada işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini reddeden Arap halklarına güvendiklerini ifade etti.

Halk Cephesi lideri, Filistin halkının boyun eğmeyi ve Yüzyılın Anlaşması projesini asla kabul etmeyeceğini bildirdi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

Ablukayı Kırma Yüksek Heyeti, yaklaşık beş ay önce Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine destek kapsamında Gazze Şeridi’nin kuzeyinde haftalık deniz mitingleri başlattı.