İsrail 24 Saatte 17 Katliam Daha Yaptı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, bir önceki basın toplantısından sonra geçen 24 saatlik süre için işgal güçlerinin Gazze’nin muhtelif bölgelerinde 17 korkunç katliam gerçekleştirdiklerini söyledi. Gazze’nin kuzey kesimindeki hastaneleri yıkan veya tamamen hizmet dışı bırakan işgalci saldırganların açıktan insanları katlettiklerini ve toplu katliamlar yaptıklarını vurguladı. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik soykırım saldırılarının 74’üncü günü münasebetiyle bir basın toplantısı düzenleyen Eşref El-Kudra, bir önceki açıklamasından sonra geçen 24 saatlik süre içinde işgalcilerin saldırılarında şehit edilen Filistinli sayısının 214’e yaralananların sayısının ise 300’e çıktığını belirtti. Bununla birlikte henüz çok sayıda insanın da enkaz altında olduğuna dikkat çekti. 

El-Kudra son saldırılarda şehit edilenlerle birlikte, soykırım saldırılarında şehit edilen Filistinli sayısının 19 bin 667’ye yaralananların sayısının ise 52 bin 586’ya ulaştığını ifade etti.

El-Kudra işgal güçlerinin hastanelere yönelik savaşı, saldırıları ve sağlık kurumlarının çalışmalarını engellemesi sebebiyle binlerce müzmin hastanın, yaralının, hamile kadının ve çocuğun hizmetten mahrum bırakıldığını vurguladı. Dünyanın böylesine korkunç bir vahşet karşısındaki suskunluğunu, özellikle sağlık hizmetlerine yönelik böylesine vahşice saldırılara karşı hiçbir şekilde harekete geçilmemesini ise anlamanın mümkün olmadığını dile getirdi.