24 Saatte Gazze’de 130 Şehit Daha

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde toplamda 15 katliam gerçekleştirdikleri, bu süre içinde şehit edilenlerin toplam sayısının 130, yaralananların sayısının ise 170 olduğu bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 27 bin 840 yaralananların sayısının ise 67 bin 317 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi. Açıklamada enkaz altında ve yollarda da binlerce kişinin bulunduğu işgal güçlerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden sağlık ekiplerinin ve sivil savunma elemanlarının onlara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadıkları belirtildi. 

İşgal güçlerinin 125 gündür sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin, yaralananların ve kaybolanların toplam sayısının ise 110 bini geçtiği belirtiliyor. Bunların %70’ini de kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. İşgal güçlerinin çok sayıda evi yıkmış olması sebebiyle 2 milyon civarında insan birer toplama kampına dönüşen sığınma merkezlerinde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Küresel emperyalizm ise bu vahşi katliamları ve soykırımı siyonist işgal rejiminin kendini savunma hakkı olarak değerlendiriyor. Bu soykırıma ABD’nin askeri araçlarıyla, maddi yardımlarıyla, stratejik ve lojistik yönden büyük bir destek verdiği, dolayısıyla soykırımı işgal rejiminin tek başına değil ABD ile birlikte gerçekleştirdiği de bilinen bir gerçek.