Siyonist Köpekler Kayıpların Acısını Sivillerden Çıkarıyor

Siyonist işgal güçlerinin bütün dünyanın gözleri önünde ve başta ABD olmak üzere muhtelif emperyalist güçlerin doğrudan desteğiyle sürdürdükleri soykırım ve katliamlar 63’üncü gününde de devam ediyor. 

İşgal güçlerinin hem hava hem de kara saldırıları kesintisiz bir şekilde devam ederken insani yardımların sokulmasında çok büyük aksamalar yaşanması ve sokulabilen insani yardımların da ihtiyacın çok gerisinde kalması ise insani krizin sürekli büyümesine, bu konuda sıkıntıların artmasına neden oluyor. 

İşgalcilerin vahşi saldırıları sağlık görevlilerinin ve sivil savunma ekiplerinin çalışmasını, vurulan binaların enkazları altında kalanların kurtarılmasını ve şehit edilenlerin cenazelerinin toplanmasını zorlaştırıyor. Bu konuda yaşanan sorunlar ve aksamalar aynı zamanda tüm bölge ahalisini tehdit eden birtakım salgın hastalıkların ortaya çıkması risklerini içinde taşıyor. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin güney bölgedeki saldırılarının ana eksenini Han Yunus bölgesi oluşturuyor. Buraya karadan girmek için zorlayan işgal güçlerine karşı direniş güçleri de kararlı bir şekilde mücadele ediyor ve ilerlemelerini engellemeye çalışıyorlar. 

İşgal güçleri kuzey kesimdeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda El-Mutavvak ailesine ait evi hava saldırısıyla tamamen yıkarken çevresindeki evlere de büyük zarar verdiler. 

Han Yunus’ta Ömer Ammar isimli bir Filistinli iki oğluyla birlikte evlerinin vurulması sonucu şehit edildi. 

İşgal uçakları Han Yunus’un batısındaki Abdülkerim Eş-Şair Camisi’ni hedef aldıkları saldırıda caminin yakınından geçmekte olan birçok kişinin yaralanmasına sebep oldular. 

Han Yunus’un batısındaki El-Ketibe ve Es-Satru’l-Ğarbi mıntıkalarına da işgal uçaklarından hava saldırıları düzenlendi. 

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Nusayrat mülteci kampında sığınmacıları barındıran bir evin vurulması sonucu 13 kişi şehit oldu. 

İşgal güçlerinin Gazze’nin kuzeyindeki Zeytun Mahallesi’nde 15 bin sığınmacıyı barındıran bir merkezi kuşatma altında tutmaya devam ettikleri ve buraya zaman zaman toplarla saldırı düzenledikleri bildirildi. 

Deyru’l-Belah’ta Kevari’ ailesine ait evin vurulması sonucu bazı kişiler şehit olurken bazıları da yaralandı. 

Cibaliya’da El-Avde Hastanesi’ne yönelik saldırıda gönüllü doktor Eşref Ebu Duğeym şehit oldu. 

Han Yunus’ta, Deyru’l-Belah’ta, Nusayrat’ta, Beytu Lahiya’da, Beytu Hanun’da, Şucaiyye’de ve Et-Tuffah’ta direniş güçleriyle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleri Deyru’l-Belah’ta Yafa Camisi’ni bombaladılar. 

Bunların dışında da birçok yere işgal güçleri tarafından saldırılar düzenlendi.