Siyonist İsrail: Suriye İçin Elimiz-Kolumuz Bağlı Durmadık

İsrail Askeri İstihbaratı Eski Başkanı ve Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi Başkanı Amos Yadlin, Le Figaro gazetesine yaptığı özel açıklamasında İsrail’in Suriye’de yaşanan sürece müdahalesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yadlin açıklamasında, İsrail’in çıkarlarını korumak için Suriye’de devam eden savaş süresince elleri kolları bağlı durmadığını itiraf etti.

GÖZAT  Siyonist İsrail Suriye'ye Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail Askeri İstihbaratı Eski Başkanı ve Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi Başkanı Amos Yadlin, Fransız Le Figaro gazetesine yaptığı özel açıklamasında “İran’ın Suriye’deki varlığının artmaması, İsrail’in çıkarınadır. Tel Aviv, İran’ın Suriye’deki etkinliğini, en düşük seviyeye çekmek istemektedir” şeklinde konuştu.

GÖZAT  İsrailli Eski Bakan: SURİYE MUHALİFLERİ İle Koordinasyon İçindeyiz

Yadlin, İsrail’in üstlenmediği Suriye’deki hava saldırılarına işaret ederek “İsrail, Hizbullah ve İran’ın tehditleri karşısında çıkarlarını korumak için Suriye’de yaşanan savaş sürecine elleri kolları bağlı durmadı. İsrail, Suriye’de uygulanacak uçuşa yasak bölgeyi gizli olarak destekleyebilir” dedi.

GÖZAT  SİYONİST NETANYAHU: Rusya'ya Suriye İçin Gidiyorum

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bugün gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinin sebeplerine işaret eden Yadlin “Rusya’nın her an Golan’da yeni bir cephe açması beklenen İran Ordusu ve Hizbullah’ın elini serbest bırakmasında rol oynayacağı mantıklı bir görüş değil. Mücadelenin bitiminde Rusya’nın İran’ı engelleyeceği vakıaya dayanmıyor. Şuandan itibaren kırmızı çizgiler belirlenmelidir. Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlara odaklanan Hizbullah ve İran’ın Suriye’nin güneyine geçmeyeceği görüşüne şüpheyle yaklaşıyoruz. Böyle bir durum, kabul edilemez bir dönüşüm olacaktır” dedi.

GÖZAT  Siyonist İsrail'den Suriye'ye İŞGALE KARŞILIK İMAR

İsrail’in Suriye’ye girip girmeyeceği yönündeki soruya yanıt olarak Yadlin “İsrail hala bölgedeki en güçlü askeri güçtür. İsrail hükümeti, Suriye’de devam eden iç çatışmaya direkt karışmamaktır. Fakat bu, çıkarlarını korumaktan taviz verdiği anlamına gelmez. İsrail, son yıllarda koruması gereken çıkarları için elleri kolları bağlı durmadı” dedi.

GÖZAT  MOSSAD'dan İsrail Kurgulu Suriye Haritası

İsrail açısından siyasi ve coğrafi kırmızı çizgilerin olduğunu ifade eden Yadlin “Birinci kırmızı çizgimiz, Şam’ın güneyinde İran ve Hizbullah’ın varlığını asla kabul etmemektir. İkincisi ise İran’ın nüfuzuyla alakalıdır. Bu açıdan Şam’a fiili olarak kimin hükmettiğini bilmemiz önemli. İranlılar mı? Hizbullah mı? Rusya mı? Yoksa Beşşar Esed’in kendisi mi?” diye sordu.

GÖZAT  Siyonist Netanyahu Suriye'nin Parçalanacağını İddia Etti

Tel Aviv’in çıkarlarına hizmet etmesi için Suriye’deki Beşşar Esed yönetiminin devrilmesini desteklediğini ifade eden Yadlin, Suriye’de uygulanacak güvenli bölge politikasını da desteklediğini söyledi.

Yadlin “Suudi Arabistan ve Ürdün, Suriyeli kardeşlerine yardım etmek isterse İsrail de gizli olarak güvenli bölgenin uygulanmasına destek verebilir” dedi.