Siyonist İsrail, İran’ın Füze Saldırısını İtiraf Etti

İran’ın Suriye üzerinden Siyonist İsrail’e füzeli saldırı cevabı, titizlikle gündemden saklanmaya çalışılsa da sosyal medyaya düşen videolar neticesinde çoktan yayılmıştı.

İran, Ramle kenti yakınlarındaki füze fabrikasını ve Dimona Nükleer Santralini hedef almıştı. Bölgede yaşayan İşgalci Yahudiler, Ramle kenti yakınlarındaki füze fabrikasına yapılan saldırı sonucunda oluşan mantar bulutunun uzak bölgelerden görüldüğünü açıklamıştı.

Ayrıca Dimona kentinin 13 kilometre güneydoğusunda Şimon Peres Nükleer Araştırma Merkezi’nin de yer aldığı belirtiliyor. Siyonist Rejim yetkilileri mecburen olayı itiraf etmek zorunda kaldı.

İsrail Savunma Bakanı, İran Saldırısı Hakkında Açıklama Yaptı

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Suriye üzerinden fırlatılan füzenin Negev (Necef) Çölüne ulaştığını ve buradaki Nükleer Santralin hedef alındığını itiraf etti. Gantz, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını iddia etti.

Ancak bu saldırının asıl önemli detayı, İran’ın bu füzesinin İsrail işgal topraklarının neredeyse tamamının hava sahasını geçerek hedefine ulaşması ve Demir Kubbe ya da Patriot gibi hava savunma sistemlerinin füzeye karşı başarısız olmasıydı.

Ayrıca Siyonist İsrail ordu sözcüsü tarafından da SA-5 tipi karadan havaya füzenin, Suriye sınırından 200 kilometre uzaklıkta bulunan Dimona nükleer tesisini hedef aldığı açıklandı.

Siyonist yetkililer olayı hedefi şaşırmış karadan havaya bir füze sonucunda gerçekleştiğini iddia etse de 2 gün art arda birkaç noktada meydana gelen büyük patlamalar olayın başka bir boyutta olduğunu göstermeye yetiyordu.