SİYONİST Askerler OKULA Saldırdı!

İşgal rejimi İsrail askerlerinin, eğitim görüldüğü sırada Gazze Şeridi’ndeki bir okula ateş açması sonucu 1 kişi yaralandı.

Gazze’deki Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde bulunan Mehdiye Şevva Lisesi’ne eğitim esnasında İsrail güçleri tarafından ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu görevli memur Ramiz ez-Zaanin’in hafif yaralandığı, öğrencilerin de korku ve paniğe kapıldığı aktarıldı. Okulda ayrıca hafif çapta hasar oluştuğu öğrenildi.

İsrail ordusundan saldırıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Öte yandan Filistinli gençler Batı Yaka’nın kuzeyindeki Selfit kenti yakınlarında bugün Siyonist yerleşimcilere ait araçları taşladı.

İşgalcilere ait 0404 sitesinin konuyla ilgili haberinde İsraillilerin araçlarının Selfit kentinin batısındaki Deir Bellut beldesi yakınlarından geçerken taşlı saldırıya uğradığı bildirildi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, saldırıya maruz kalan araçlarda maddi hasar meydana geldiği fakat İsrailliler arasında yaralanan olmadığı belirtildi.

Filistinli gençler direniş eylemleri kapsamında İsraillilere ait otobüslere ve yerleşimcilerin araçlarına Filistin beldelerinden geçerken taş ve molotof kokteyli atıyor.

Başka bir habere göre bugün sabah saatlerinde de bir grup Siyonist yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, bu kutsal mekana saygısızlıkta bulundular.