Şeyh Raid Salah’tan KUDÜS Uyarısı

Salah, işgalci İsrail’e “Büyük Kudüs” olarak adlandırdığı alanı kapsayan bir sömürge yerleşim oluşturma girişimi konusunda uyarıda bulundu.

Pazartesi akşamı El-Cezire televizyonuna verdiği röportajda Şeyh Salah, işgalci İsrail’in Kudüs’ün kuzeyinden Ramallah’a, daha sonra Kudüs’ün güneyinden Beytüllahim’e, daha sonra Kudüs’ün doğusunda, Cericho yakınlarındaki çöllere daha sonra Kudüs’ün batısı Akdeniz’e kadar uzanmayı arzuladığını söyledi.

Salah, Kudüs’teki kutsal alanların ve toprakların ele geçirilmesi ve kontrolü için çeşitli yasaların yanı sıra, Makedonların evlerinin çalındığını ve işgal tarafından restorasyonların engellendiğini açıkladı.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: İRADEMİZİ YIKAMAYACAKLAR

Şeyh Raid Salah, işgalci İsrail’in, okullara ve eğitim müfredatlarına egemen olmaya çalıştığını ve yüzlerce gözetleme kamerası kurarak Kudüs’teki insanları yakından takip etmeyi planladığına işaret ederek, sokak ve mahalleleri ele geçirmeye çalıştığını vurguladı.

İsrail’in, eski Kudüs’ü Yahudileştirmesi üzerine odaklanmaya çalışıldığına dikkat çeken Şeyh Raid Salah, Arap ve İslam dünyasının Kudüs’ü kutsal olmayan bir mesele olarak gördüğünü söyledi.