Mescidi Aksa’ya Karşı Yahudi Saldırıları Gittikçe Artıyor

Yahudileştirme Karşıtı Kudüs Komitesi Başkanı Nasır el-Hedmi, İsrail rejiminin yürüttüğü ihlaller nedeniyle işgal altındaki Kudüs kenti ve Mescidi Aksa’da gerilimin had safhaya geldiği uyarısında bulundu.

El-Hedmi, işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin artan saldırılarının, genelde Kudüs kenti özelde ise Mescidi Aksa üzerinde egemenlik kurma mücadelesinin bir parçası olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında el-Hedmi, sahada yaşanan tüm gelişmelerin, Mescidi Aksa’nın tehdit altında olduğunu ve İsrail yönetiminin, Aksa’nın statüsünü değiştirme, zaman ve mekan olarak bölme ve kontrolünü ele geçirme dayatmasını doğrular mahiyette olduğunu belirtti.

El-Hedmi, “Geçmiş yıllara nispetle Mescidi Aksa’ya yönelik İsrail saldırı ve ihlallerinin arttığı açıkça gözlemleniyor. İsrail egemenlik dayatmasına kalkmakla yetinmeyip yasa dışı varlığını meşrulaştırmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıması ve hukuksuz uygulamalarını meşru görmesinin hiçbir mana ifade etmediğini aktaran el-Hedmi, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını kabul edilemez olduğunu ve bu yönde atılan tüm adımların akamete uğrayacağını söyledi.

Mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde işgal güçlerinin koruması altındaki yüzlerce Yahudi yerleşimci, ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemişti. Öten yandan Siyonist İsrail polisi, Aksa’nın içindeki İslam Müzesi’ne çıkan Silsile Kapısı’nın kilitlerini tahrip edip kutsal mabedin batı cephesindeki dış hoparlörlerinin kablolarını kesmişti.

Bu tür baskınları Müslümanların ibadet özgürlüğünü yok sayma olarak nitelendiren Filistinli uzmanlar, İsrail rejimi ile ırkçı yerleşimcilerin, Müslümanların Mescidi Aksa’daki egemenliğini ihlal ettiğini vurguluyor.