2 Günde 533 YAHUDİ’den MESCİDİ AKSA’ya Baskın

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 192 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya girdi ve işgal güçleri baskını tamamlayıp Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıncaya kadar yerleşimcilere eşlik etti.

Tepeden tırnağa silahlı özel kuvvetler askerlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimciler için güvenlik önlemleri aldıkları ve baskının ardından Mescid-i Aksa’dan çıktıkları ifade edildi.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin elbiseleri üzerinde sözde heykelin resminin yer aldığı ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda Yahudi rehberlerden heykel hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

İşgal güçlerinin El-Meclis Kapısı yakınlarında Filistinli bir genci gözaltına aldığı ve Eski Belde semtindeki bir karakola götürdüğü, Mescid-i Aksa bekçilerinden birinin de bu sabah Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediği belirtildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, dün sabah saatlerinde ve öğleden sonra yapılan baskınlara 341 Yahudi yerleşimcinin katıldığı bildirildi.