MESCİDİ AKSA’da Filistinli Kadın Gözaltına Alındı

İşgal polisi Filistinli bir kadını Mescid-i Aksa’da takip ettikten sonra gözaltına aldı.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi medya sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal polisinin Mescid-i Aksa’da Şeyh Raid Salah’ın kız kardeşinin kızı Münteha Emara’nın peşine düştüğünü söyledi.

Ed-Dibs, işgal polisinin Filistinli kadını gözaltına alarak Mescid-i Aksa’nın kapılarından biri olan El-Esbat Kapısı’ndan çıkararak Kudüs’ün batısındaki El-Kışla Polis Merkezi’ne götürdüğünü bildirdi.

İşgal rejimi parlamentosu üyesi fanatik haham Yehuda Glick bu sabah bir grup Yahudi yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Yusuf Id’ıys, Glick’in işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı.

Bakan Id’ıys, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa baskınlarının tehlikeli bir yöne doğru gittiğine ve Müslümanların gözü önünde Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan olarak gayri resmi bir şekilde bölündüğüne dikkat çekti.

Glick’in Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılardan ve kısıtlamalardan yararlandığını bildiren Id’ıys, işgal rejimindeki seçim kampanyaları kapsamında gerginliğin kasıtlı olarak yükseltildiğine, Mescid-i Aksa’nın gayri hukuki ve gayri ahlaki bir şekilde seçim kampanyalarına alet edildiğine işaret etti.