Dr. Said: İSLAM Ümmetinin Mescidi Aksa İçin SAVAŞMASI FARZ!

Dr. Said “Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin eşit bir şekilde bütün ümmetin malıdır. Filistinli, Mısırlı veya Ürdünlü bir Müslüman’ın burada ne kadar hakkı varsa, Malezyalı bir Müslüman’ın da o kadar hakkı vardır. Dolayısıyla Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmak yeryüzünde yaşayan bütün her Müslüman’ın üzerine farzdır” dedi.

Aynı zamanda Dışarıdaki Filistinli Âlimler Heyetinin Danışma Meclisi Başkan Yardımcısı da olan Dr. Hemmam Said Filistin’i özgürleştirmenin ümmete farz olduğunu hatırlatarak, Filistin topraklarında cihad etmenin bir yönüyle Farz-ı Ayn, diğer yönüyle de Farz-ı Kifaye olduğunu ifade etti.

Bunun, Farz-ı Ayn ve Farz-ı Kifaye’nin buluştuğu ender hususlardan olduğuna dikkat çeken Hemmam Said, bir Müslüman’dan bu farzı an cak başka bir yerde cihad ile uğraşmasının düşürebileceğini kaydetti.

Filistinli âlim devamla, cihad çalışmalarının çok yönlü olduğunu, bunun mali, enformasyon, toplumsal ve ilmi boyutlarının olduğunu söyledi.

Dr. Hemmam sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistin davası Müslümanların diğer sorunlarından farklıdır. Çünkü diğer sorunlar için cihad etmek birinci derecede orada yaşayan Müslümanlara farz iken geri kalan Müslümanlara ikinci derecede farzdır. Fakat Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin böyle değildir. Bunları savunmak, bunlar için cihad etmek bütün Müslümanlara farzdır.”

Kudüs ve Filistin halkına önemli mesaj

Kudüs ve Filistin halkına mesaj gönderen Dr. Hemmam şunları söyledi:

“Bu mübarek topraklarda cihad etme ve direnme şerefini alma konusunda herkesi geçtiniz. Geride bıraktığınız herkesi sizin için “Allah razı olsun, Allah ecrinizi versin” demek durumunda bıraktınız.”

“Siz bu konuda çocukları, eşleri, yakın ve uzak yakınlarınızı; evlerinizi, bulunduğunuz mekânları ve ağaçlarını bu yolda feda ettiniz. Cihad meydanında verdiğiniz sınavı başarıyla geçtiniz…

İstikamet üzere olmanız, zafer kazanmanız ve Allah’ın “başka bir şey” dediği husus için size müjdeler olsun…

Allah Teala’nın buyurduğu gibi….

“Ve (bakın, Allah size) gönülden seveceğiniz başka bir şey daha (bağışlayacak): (Bu dünyada) Allah’ın yardımı ve yakında gerçekleşecek bir fetih; (ey Peygamber, bunu) bütün müminlere müjdele.”