Kudüs’te Bıçaklı Eylem Yapan Genç Şehit Edildi

Siyonist rejim İsrail polisi Kudüs’te Filistinli bir genci vurarak infaz etti.

Siyonist rejim İsrail Polis ve sağlık görevlileri, Pazartesi akşamı Kudüs’ün Eski Kent bölgesinde meydana gelen bıçaklı saldırıda iki polis memurunun orta derecede yaralandığını ve eylemcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Polis yaptığı açıklamada, bir saldırganın Tapınak Dağı’nın (Mescid-i Aksa bölgesi) girişine yakın iki memura saldırdığını ve silah ateşiyle karşılık verdiklerini söyledi. Filistinli olduğu iddia edilen saldırgan vurulduktan sonra aldığı yaralardan dolayı öldü.

Magen David Adom ambulans servisi, 20’li yaşlarındaki iki adamın olay yerinde tedavi edildiğini ve ardından şehirdeki Shaare Zedek ve Hadassah Mount Scopus hastanelerine götürüldüğünü söyledi.

Hamas, eylemciyi Ramallah’ın kuzeyindeki Calazone mülteci kampında ikamet eden 22 yaşındaki Abdurrahman Cemal Kasım olarak tanımladı.

Hamas, grubun resmi medyasında sıklıkla kullanılan bir sloganı tekrarlayarak, “Mücadele ya zafere ya da şehitliğe götürür” dedi.

Olay yerinden alınan görüntülerde, eylemden kısa bir süre sonra yerde yatan Filistinli yaralı gencin başında duran iki polis memuru görüldü. Bunun üzerine polislerden biri, küfürler savurarak saldırganın üstüne çıkmadan önce ateş açtı. (Siyonist güçlerin her zaman uyguladığı yargısız infaz)

Polis ekiplerinin inceleme başlatması üzerine bölgeye girişler kapatıldı. (Hukuki kanıtlar ortadan kaldırıldı!)

Polis komiseri Kobi Shabtai, saldırının tam videosunun “Ağır bir şekilde yaralanan memurun iyileştiğini, [kendisiyle saldırgan arasındaki] mesafeyi kapattığını ve teröristi ortadan kaldırdığını gösterdiğini” iddia etti.

Kudüs’te Pazartesi günkü bıçaklama olayı, Pazar sabahı yakınlardaki bir bıçaklı saldırıda iki polisin yaralanmasının ve bu olaydaki 19 yaşındaki Filistinli eylemcinin vurularak öldürülmesinin ardından geldi.

Polisi denetleyen Kamu Güvenliği Bakanı Ömer Barlev, Pazar günkü saldırıya yanıt olarak, önümüzdeki haftalarda “teröristlerin ve aşırılık yanlılarının bölgeyi ateşe vermeye çalışacakları” konusunda uyardı.

Pazartesi günü bu değerlendirmeyi tekrarlayarak, “memurların hızlı ve kararlı müdahalesi sayesinde bir felaketin önlendiğini” sözlerine ekledi.

İşgalci rejim İsrail Polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir dizi saldırının ardından durum değerlendirmesi yaptığını söyledi.