Kudüs’te Araçlı Eylem – 1 İsrail Askeri Yaralı

Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasında gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminde bir işgal askeri yaralandı.

İşgal rejimi Kanal 14 televizyonu, hızla gelen bir otomobille Kalendiya kontrol noktası teftiş alanında eylem gerçekleştirildiğini ve bir askerin yaralandığını, yarasının hafif ile orta derece arasında olduğunu bildirdi.

Haberde ayrıca işgal güçlerinin otomobile ateş açtığı ve şoförünün yaralandığı, Kudüs’ün kuzeyindeki Kefer Akab sakinlerinden olduğu öne sürülen Filistinli eylemcinin yaralı olarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Eylemin ardından işgal güçlerinin Kalendiya kontrol noktasını iki yönde de geçişlere kapattığı belirtildi.

Filistinli direnişçilerin ve devrimci gençlerin işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan eylemleri son 24 saatte de devam etti.

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre son 24 saatte 8’i ateş açma eylemi olmak üzere 36 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Son 24 saatte ayrıca 3 el yapımı patlayıcı atma ve 4 Yahudi yerleşimcilerin araçlarını tahrip etme eylemi gerçekleştirildiği, 15 noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Hamas, Kalendiya kontrol noktasında düzenlenen eylemin Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa’ya baskın sözü veren işgal hükümetine bir uyarı olduğunu ifade etti.

Hamas sözcüsü Muhammed Hammade, işgalcilerin cinayetlerinin ve Kudüs’ü Yahudileştirme çabalarının Filistin halkını korkutamayacağını söyledi.