İsrail’e Karşı Mücadele, Özgürlüğe Kadar Sürecek

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, işgalcilerle yaptıkları Kudüs ve Mescid-i Aksa savaşının Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya ve özgürlüğüne kavuşup bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Burhum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüslü gençler ile erkek ve kadın murabıtların işgal altındaki Kudüs’te, Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında direnişlerinin sürdüğünü ifade etti.

Filistin direnişinin değişmez tavrının, işgalcilere mesajlarının ve Filistin halkının fedakarlıklarının Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında kendini gösterdiğini kaydeden Burhum, Filistin halkının ve direnişinin Mescid-i Aksa’yı işgalcilerden temizlemek için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Bu arada, Kudüslü şehit Misbah Ebu Subeyh’in kardeşi Cabir Ebu Subeyh, bir avuç murabıtın Mescid-i Aksa’da dünyanın en güçlü ordularından birine karşı direndiğini ve Kudüslülerin İslam ümmetinin şerefini savunduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Ebu Subeyh, “Bugün Kudüs ve sahip olduğumuz en değerli şey olan Mescid-i Aksa için zor bir gün. İşgalcilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerini ve murabıtları darp etmelerini seyretmek bizim için çok zor” dedi.