İsrail’e Karşı En Büyük Siber Saldırıyı İran Üstlendi

İsrail hükümetine ait resmi internet sitelerine 14 Mart’ta düzenlenen siber saldırının, İran’la bağlantılı bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberi de İsrail’de Başbakanlık resmi internet sitesinin yanı sıra İçişleri, Sağlık, Adalet ve Sosyal İşler Bakanlıklarının sitelerine düzenlenen siber saldırıyı “Black Shadow” adlı grup üstlendiğini açıkladı.

Siyonist İsrail haber kaynakları Black Shadow tarafından düzenlenen saldırının, şimdiye kadar İsrail’e karşı düzenlenmiş en büyük siber saldırı olduğunu açıkladı.

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri de 14 Mart’taki saldırının İsrail’e karşı en büyük siber saldırı olduğunu paylaşmıştı.

Korsan İsrail Ulusal Siber Güvenlik Müdürlüğü, siber saldırının yol açtığı hasarın boyutunu incelemek için acil durum ilan etti.

İran Bağlantılı Hacker Grubu

İran ile ilişkili olduğu ifade edilen Black Shadow, ilk olarak Aralık 2020’de İsrail sigorta şirketi Shirbit’e düzenlediği saldırıyla adını duyurdu.

Siyonist İsrail resmi makamlarınca da Black Shadow’un İran’a bağlı bir korsan grubu olduğunu açıklamıştı.

Daha sonra İsrail’e ait birçok internet sitesine saldırı düzenleyen grubun en büyük saldırısı, 6 Kasım 2021’de İsrail’in Cyberverse adlı hosting şirketine yönelikti. Hacker grubu, daha sonra da İsrail’e karşı başarılı siber saldırılar düzenlemeye devam etmişti.

Black Shadow’un adı İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın evinde çalışan bir kişinin casusluk suçlamasıyla tutuklanmasında da geçmişti.

Haaretz gazetesi, dün kaynağı bilinmeyen siber saldırılar sonucu Başbakanlık resmi internet sitesinin yanı sıra İçişleri, Sağlık, Adalet ve Sosyal İşler Bakanlıklarının sitelerine erişim sağlanamadığını duyurmuştu.

Şimdiye kadar İsrail’e karşı gerçekleştirilen en büyük siber saldırı olduğu aktarılan saldırı nedeniyle İsrail hükümetine ait internet sitelerine erişim sağlanamamıştı.

İran devlet televizyonu da dün aynı saatlerde İsrail’in Fordo’daki uranyum zenginleştirme tesisine yönelik sabotaj girişiminin önlendiğini duyurmuştu. İsrail adına sabotaj girişiminde bulunduğu söylenen kişilerin gözaltına alındığı belirtilmişti.