İşgalci İsrail’den, Aksa Burak Duvarı İhalesi

İşgalci İsrail, işgal ettiği Mescid-i Aksa’yı adım adım yeniden yapılandırıyor.

Medya kaynakları bugün yaptığı açıklamada, Batı Duvar Mirası Fonu’nun (WB) geçenlerde Beit Halibah projesinin El-Burak Duvarı’ndaki (El-Aksa Camii’nin batı duvarı) altyapısını oluşturmak için bir ihale açtığını söyledi.

GÖZAT  Şeyh İkrime Sabri: Burak Duvarı Mescidi Aksa'nın Parçasıdır

Kaynaklara göre, inşaat alanı 4000 metreden oluşuyor. Zeminler 1500 metre, mesafeler 1550 metre ve  980 metrelik bir platform olacak.

Binanın 200 metrelik kısmı cam zemin olacak. Alanın üst kısmında kütüphane, arkeolojik buluntular, kazılar sırasında bulunanların sergileneceği bir salon yer alacak.

GÖZAT  Hamas'tan Filistinlilere MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Şeması planlanmış proje için, üzerine inşa edilecek yaklaşık 1853 metrelik alanın altında ve üstünde farklı katmanlar düşülüyor ve bu alan Mescid-i Aksa’nın güney duvarından sadece onlarca metre uzak bir bölgede yer alıyor.

Beit Halibah planının arkasında, Burak Meydanı’nı yahudi kutlamaları ve resmi törenler için bir mekan haline getirmek var.

GÖZAT  Aksa Hatibi İkrime Sabri: Mescidi Aksa Pazarlık Konusu Değil

Planının mimarı Haham Shmuel Rabinowitz. İsrail’İn Burak Duvarı işgaline Başbakanlık Bürosu’na bağlı olan “Wailing Wall Heritage” Fonu başkanlık ediyor.

“Beit Halibah” planı, işgalcilerin “El-Burak duvarını geliştirme” olarak adlandırdığı planlardan biri.