İsrail ve Yahudi İşgalcilerden Batı Şeria ve Kudüs’te Saldırılar

Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde ve işgal altındaki Kudüs’te İsrail işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çetelerinin Filistinlilere muhtelif yerlerde saldırılar düzenlediği haber verildi. Bu arada Filistinli bir gencin bir yerleşimciyi Nablus’un güneyinde darp ettiği belirtildi. 

Yerleşimci çetelerin Ramallah’a bağlı Sincil kasabasında belediye başkanına, belediyedeki bir işçiye ve arazisi gasp edilmek istenen bir çiftçiye saldırdığı haber verildi. 

Tulkerem’in doğusunda Ramin kasabasında işgalci askerlerin askeri kuşatma gerçekleştirerek ahalinin dışarı çıkmasını ve dışarıdakilerin girmelerini engellediği ifade edildi. 

Beytlahim’in doğusundaki Keysan köyünde yerleşimci çetelerin Filistinli koyun çobanlarına saldırdığı ve üzerlerine biber gazı sıktıkları haber verildi. 

Kudüs’ün doğusundaki Hızma Caddesi’nde Arabiyye Kavşağı’nda işgal güçleri bir kamyon sürücüsüne saldırdı ve darp ettiler. Sürücünün başından yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

İşgalciler aynı kavşakta diğer Filistinlilerin araçlarını da durdurarak arama yaptılar.