İsrail Uçakları, Han Yunus Bölgesini Bombaladı

İsrail savaş uçakları, şafak vakti abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki Filistinli vatandaşlara ait tarım arazisine birkaç füze fırlattı.

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna bağlı keşif uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki tarım arazisini bombaladığını ve daha sonra savaş uçaklarının da aynı bölgede birkaç füze fırlattığını söyledi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken bölgedeki tarım alanları ciddi maddi hasar gördü.

Gazze’den geldiği belirtilen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan İsrail ordusu, bunların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Siyonist İsrail’in yıllardır sürdürdüğü ablukaya karşılık, Filistinli gençler tarafından Gazze Şeridi’nden gönderilen helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar, çevredeki İsrail yerleşim bölgelerinde büyük yangınlara sebep oluyor.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler yanan balonları ilk olarak 2018 Mart’ında İsrail’in uyguladığı ablukayı kırmak için başlatılan büyük dönüş yürüyüşlerinden iki ay kadar sonra kullanmaya başladı.