Suikasta Uğrayan GAZZE Emniyet Müdürü KİMDİR?

Ömür boyu hapse mahkum edilen Ebu Naim, Esir Hareketinin önemli şahsiyetlerinden ve Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki aktif Hamas üyelerindendi. Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar ve Ruhi El-Müştehi’nin bağlı olduğu grubun üyelerinden biriydi.

Zindandan çıktıktan sonra eğitimini sürdüren Ebu Naim, İslam Akaidi alanında mastır tezini verdi.

Özgürlüğe kavuştuktan sonra esirlerin sorunlarını daha yakından takip etmek için Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği Vaid’in başkanı olan Ebu Naim, Esirlerle Özgürlüğe Kavuşanlar Birliğinin de başkanlığını yaptı. Daha sonra Gazze Emniyet Genel Müdürü oldu.

Eski esir Tevfik Abdullah Süleyman Ebu Naim (55) Gazze’nin orta bölgesindendir. 14 Mayıs 1989 yılında tutuklandı. İşgal mahkemesi ona ömür boyu hapis cezası verdi. Özgürlerin Vefasıyla esir takası anlaşmasıyla 2011 yılında özgürlüğe kavuştu.

General Tevfik Ebu Naim, 13 Aralık 2015 yılında Salahuddin Ebu Şerh’in yerine geçip Gazze’deki Güvenlik Güçleri Genel Müdürü oldu.

Gazze’deki güçleri büyük bir vatanseverlik bilinciyle yetiştiren Ebu Naim, dün yaptığı açıklamada, güvenlik birimleri görevlilerinin Filistin halkına hizmet etmek üzere vatanseverlik esaslarına göre yetiştirildiğini söyledi.

Gazze kentinde dün (26 Ekim Perşembe) çevik kuvvete ait yeni bir binanın açılışında konuşan Ebu Naim, “Bugün şahit olduğumuz, gece gündüz Filistin halkına hizmet eden polisin inşasının devamıdır” dedi.