İSRAİL Terörü, SURİYE’ye Saldırdı – Füzeleri Vuruldu

Siyonist İsrail savaş uçakları Lübnan hava sahası üzerinden Hama ili Misyaf Kentindeki Suriye’nin askeri noktalarına yönelik hava saldırısı düzenledi.

Konuya ilişkin askeri bir kaynak Suriye Arap Haber Ajansı’na (SANA) verdiği açıklamada, “Cumartesi sabahı yaklaşık 02:30 sularında İsrail savaş uçakları Lübnan hava sahası üzerinden Misyaf kentinde bulunan askeri mevkilerimizden birine yönelik hava bombardımanı düzenledi, hava savunma sistemlerimiz de derhal bu saldırıya karşı koydu ve bazı füzeleri hedeflerine ulaşmadan düşürdü, saldırı sonucunda da bazı binalar yıkıldı ve 3 askerimiz de yaralandı.” dedi.

İsrail’in Suriye’ye bundan önceki son saldırısı İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Rusya Cumhurbaşkanı Viladimir Putin’le görüşmek üzere Rusya’yı ziyaret etmesinden iki hafta önce gerçekleştirilmişti.

Rusya’nın Siyonist İsrail saldırılarında s-300 ve s-400 sistemlerini aktif etmediği ve fark edilen saldırılara ilişkin Suriye’yi bilgilendirmediği konusu da bir tartışma konusu olmayı sürdüyor.