Siyonist İsrail Suriye’de KAOSUN DEVAMINI İSTİYOR

Times Of Israel’deki makalede İsraillilerin Suriye’deki kaosun devam ettirilmesi gerektiğini savunduklarını aktarıldı. Dünya basınında Siyonistlere yakınlığı ile bilinen birçok ismin de Amerika’nın Suriye saldırısına verdiği destek dikkat çekti.

İsrail’in İstediği Ortam

Siyonist basın organları arasında İsrail’in en büyük gazetelerinden biri olan Times Of Israel gazetesi, Amerika’nın Suriye’ye yönelik saldırısı karşısında İsrailli siyasi ve askeri yetkililerin çok büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek bu memnuniyete sebebiyet veren nedenleri sıraladı.

GÖZAT  Amerikalı Analist: ABD'nin Suriye Saldırısı İSRAİL'e YARADI

Trump yönetiminin Suriye’ye gerçekleştirdiği saldırı sonrasında ilk açıklamayı yapan liderlerden birinin Netanyahu olduğunu vurgulayan gazete, İsrail’in Suriye karşısında ABD’ye tam destek verdiğini ifade etti.

İsrailli askeri ve siyasi liderlerin Amerikan saldırısı karşısında destek vermesinin en önemli sebebinin insani krize merhem olma amacı olduğu ileri sürülürken, Siyonist rejim ordusunun Filistinlilere yönelik işlediği çocuk cinayetlerinin ve katliamlarının görmezden gelinmesi meselenin arkasında başka amaçlar olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

GÖZAT  Amerika'dan İsrail'e SURİYE TEŞEKKÜRÜ

İsraillilerin Suriye yönetimi karşısında ABD’ye destek vermesinin ikinci sebebi olarak açıklanan madde ise ilk maddede açıklanmayan arka planı gözler önüne serdi.

Obama Hayal Kırıklığı Yaratmıştı

Obama yönetiminin Esed karşısında aktif bir operasyonu öncelemeyen tavrının İsraillileri hayal kırıklığına uğrattığı belirtilen yazıda Esed’in İran ile kurduğu ittifakın İsrail devleti için stratejik ve varlıksal bir tehdit olduğu, Suriye İsrail sınırındaki İran ve Hizbullah birliklerinin önünün Esed’in onayı dahilinde bölgede olduğu vurgusu yapıldı.

GÖZAT  Netanyahu'dan Amerika'nın Suriye Saldırısına TAM DESTEK

Öte yandan 2006 yılında İsrail ile savaşa girmekten çekinmeyen kayda değer bir direniş sergileyen Hizbullah’ın İsrail karşıtı bir strateji gereği Suriye’de varlık sergilediği ifade edilirken, Suriye’deki krizin bitmeye yüz tuttuğu bir anda Hizbullah’ın 2006’dakinden çok daha güçlü bir şekilde İsrail ile savaş hazırlığı içinde olacağı belirtildi.

Amerika’nın Suriye Saldırısıdan İsrailliler Oldukça Memnun

İsrailli liderlerin bu yüzden Suriye’deki kaosun her ne şekilde olursa olsun devam ettirilmesi gerektiğini savunduklarını aktaran gazete, “ABD’nin Suriye’yi vurması bu yönde bir adım olduğu için İsrailliler oldukça memnunlar” ifadelerine yer verdi.

GÖZAT  İsrail Dışişleri SURİYE'ye KADEH KALDIRDI

Öte yandan, özellikle 15 Temmuz sürecinde Amerika ve Batı’daki Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken sözde gazeteci Michael Rubin, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısına destek vererek, “sembolik ama etkili bir saldırı” ifadesini kullandı.

Bu adımın arkasının getirilmesi ve yeni bir Irak senaryosunun uygulanması gerektiğini ifade eden Rubin Suriye’nin öncelikle hava savunma sistemlerinin ve radar sistemlerinin hedef alınması gerektiğini savundu.

GÖZAT  Siyonist İsrail: Suriye'ye Müdahale Edelim

“Düşmanlığı Belli Etmeyip Muhalifleri Desteklemeliyiz”

Diğer taraftan Türkiye’deki 28 Şubat darbesinin arkasında parmağı olduğu bilinen Siyonist gazetecilerden Daniel Pipes, Trump’ın Suriye’ye yönelik saldırısının tehlikeli bir adım olduğunu belirterek, “Düşmanlığımızı bu kadar açık etmek yerine” Esed’in sahadaki muhaliflerine geniş çaplı imkanlar sunmamız gerekir ifadelerini kullandı.

GÖZAT  Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Amerika'nın Suriye Saldırısını KINADI

Bu arada Trump yönetimine verdiği destek ile ön plana çıkan ve “Trump’ın Suriye’deki karanlık tarafı” olarak tanımlanan Henry Kissinger’ın ABD’nin Suriye saldırısının arkasındaki akıl olduğu ifade edilirken, bölge uzmanları Kissinger’ın kaos stratejisinin yeniden hayata geçirilmiş olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Siyonist Medya Times Of Israel Makalenin Aslı

Why Israelis are happy about Trump’s missile strike — and why they should be wary