İsrail, Gazze’de 21 Siyonist’in Öldüğünü Duyurdu

Siyonist işgal rejiminin işgal ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesiminde  meydana gelen çatışmalarda subay ve erlerinden 21 kişinin öldürüldüğünü resmen duyurdu. 

İşgal ordusunun sözcüsünün yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin orta kesiminde ve Keysofim yahudi yerleşim merkezinin yakınında bir yerde iki binanın füze saldırısı sonucu çökmesi sebebiyle işgal güçlerinin subay ve erlerinden 21 kişi hayatını kaybettiği duyuruldu. 

İşgal ordusu sözcüsü bunlardan 10’unun isimlerinin açıklanmasına izin verdiklerini diğerlerinin isimlerini ise önümüzdeki saatlerde açıklayacaklarını söyledi. 

İşgal ordusu sözcüsü Gazze Şeridi’nin güney kesimindeki Han Yunus bölgesinde de çatışmaların çok zorlu geçtiğini ifade etti. 

Bu arada Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları da, Kur’an-ı Kerim’in Enbiya Suresi’nin 15. ayetinde geçen ibareyi kullanarak, “Biz onları sönmüş kül yığınına çevirdik!” başlıklı bir askeri duyuru yayınladı. 

Kassam Tugayları bu duyuruyu, sözde “İsrail Kurtuluş Örgütü” isimli bir siyonist grubun Han Yunus’ta 22 işgal askerinin öldürüldüğüne dair itirafta bulunmasından sonra yayınladı. 

Bu itiraftan kısa bir süre önce de siyonistlere ait medya organları aynı bölgede iki binanın vurulması, üçüncünün de kendiliğinden yıkılması sonucu 20 işgalci subay ve askerin öldüğü haberini yayınlamıştı. 

Bizzat siyonist kaynaklarında ve işgal ordusu sözcüsünün açıklamalarında yer alan bütün bu itiraflar ve haberler, siyonist işgal güçlerinin son dönemde karadaki çatışmalarda ciddi kayıplar verdiklerini, bunu kısmen itiraf ettiklerini, ancak öldürülen askerlerin tam sayıları hakkında doğru bilgileri vermekten yine çekindiklerini, gerçek sayının açıklananın hayli üstünde olması ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.