İSRAİL’in Polonya’da Tek Karı: HATIRA Fotoğrafı!

Siyonist rejim’in Haaretz gazetesi, Polonya başkenti Varşova’da İran karşıtı düzenlenecek olan toplantının Siyonist rejim başbakanı Netanyahu için tek getirisinin Netanyahu’nun Arap liderlerle hatıra fotoğrafı çektirmesi olacağını kaydetti.

Haarretz gazetesinde bir yazı kaleme alan Siyonist gazeteci Zooy Barel, Amerika başkanı Trump’ın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi ardından Avrupa’yı İran karşısında kendi yanına çekmekte başarısız kalması dikkate alınırken, Varşova toplantısının da başarılı olmasına kuşkuyla bakıldığını belirtti.

Siyonist yazar yazısının devamında şu ifadelere yer verdi: Netanyahu, Arap liderlerle söz konusu toplantıda hatıra fotoğrafı çektirme imkanı bulduğu için mutlu olabilir, ancak söz konusu toplantının Arap ülkeleri İran karşıtı bir adım atamaya ikna edebileceği, çok zor gözüküyor.

Yazının devamında şunlara dikkat çekildi: Trump’ın İran karşıtı politikalarının başarılı olması için birçok ön adımın atılması gerekiyor. Bu bağlamda Riyad’ın Doha ile barışması, Bağdat’ın Tahran ile ilişkileri azaltması, Lübnan’da Hizbullah’ın hükümetin karar verme mekanizmasında rolünün azalması, Arabistan’ın Yemen savaşını durdurması ve nihayetinde Ankara’nın Tahran ile ilişkilerini kesmesi gerekiyor. Ancak gerçekte söz konusu adımların atılması imkansız gözüküyor.