GUATEMALA Da Bugün Elçiliğini KUDÜS’e Taşıyor

Böylece ABD’nin ardından işgalci siyonist rejim nezdindeki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ilk ülke de Guatemala olacak.

Siyonistlere ait Yisrael Hayom gazetesinin yayınladığı habere göre Guatemala Başkanı Jimmy Morales, beraberindeki üst düzey yetkililerden oluşan bir heyetle birlikte ülkesinin Kudüs’te büyükelçiliğini açma törenine katılmak amacıyla dün gece Tel Aviv’e ulaştı.

İşgal rejiminin başbakanı Netanyahu’nun Guatemala’nın Kudüs’teki büyükelçiliğinin açılış töreninin ardından Jimmy Morales’le ve Guatemala’dan gelen heyetle teknik alanda işbirliğini geliştirmeye dair bir yığın görüşme yapacağı ifade edildi. Guatemala’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı vermesinde de gerek işgalci siyonistlerin ve gerekse ABD’nin birtakım çıkar vaatlerinin önemli etkisi olmuştu.

Guatemala, Orta Amerika’nın Kıstas bölgesinde yer alan ve politikası büyük ölçüde ABD’nin politikasına bağımlı 17 milyona yakın bir nüfusa sahip bir ülkedir. Guatemala, Kudüs konusunda BM’de yapılan oylamada da ABD’nin yanında yer almıştı.