İSRAİL İle Normalleşmek, İSLAM Ümmetini Saldırıdır!

Hamas’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, Arap halklarının ve hükümetlerinin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmelerinin sakıncalı ve haram olduğunu söyledi.

Yusuf, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin işgalcilerin cinayetlerini meşrulaştırmak anlamına geldiğini ve bunun da ümmetin haklarına ve sabitelerine açık bir saldırı olduğunu belirtti.

Hamas lideri Hasan Yusuf konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve İslam ümmetine çok büyük zarardan başka bir şey getirmeyecek bu tür adımların üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Filistinliler olarak Filistin Yönetimi’ni suçlamaların dışında tutamayacaklarına dikkat çeken Yusuf, Filistin Yönetimi’nin Oslo ve Camp David’de işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin yolunu açtığını söyledi.

Yusuf, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini reddeden Arap halklarını ve hükümetlerini Filistinliler olarak saygıyla selamladıklarını belirtti.

Arap ve Müslüman ülkelerin halklarına seslenen Yusuf, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini reddetmeye devam etmelerini istedi.

Yusuf, medya organları ve eğitim aracılığıyla da işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin tehlikesine dikkat çekilmesi çağrısında bulundu.