İsrail: Lübnan’dan Gelen El Bombaları ve Silahlar Yakalandı

İsrail işgal güçleri, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Yukarı El-Celil’e Lübnan’dan kaçırılan onlarca el bombası ve silah ele geçirildiği iddiasında bulundu. 

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı haberde, işgal polisine dün gece sınır tellerine yakın bir bölgede bazı şüpheli hareketler sezildiğine dair haber ulaştığı, bunun üzerine sınır polislerinin derhal baskın düzenlediği ve içinde 100 adet el bombasıyla otomatik silah parçalarının bulunduğu paket ele geçirdiği iddia edildi. 

İşgal rejiminin güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, söz konusu malzemelerin “İsrail”de Hizbullah tarafından yönlendirilen büyük çaplı bir eylem gerçekleştirilmesi amacıyla gönderildiği iddiasında bulunuldu. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal’ın yayınladığı bir haberde de Ürdün sınırındaki izleme kameralarından bir kişinin sınırlara yaklaştığının ve bir paket teslim etmeye hazırlandığının tespit edildiği, bunun üzerine askerlerin hemen oraya baskın yaptıkları ve içinde 24 adet tabanca bulunan bir paket ele geçirdikleri, bir kişinin de kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alındığı ileri sürüldü.