Siyonistler, KUDÜS’te 2 Ev ve 1 Depoyu YIKTI!

Kudüs’teki işgal belediyesinin yıkım ekiplerinin ikindi saatlerinde Kudüs vilayetindeki Silvan beldesi Ra’s El-Amud Mahallesi’nde Filistinlilere ait üç binayı yıktığı belirtildi.

Filistin Safa Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal belediyesi yıkım ekipleri Cemal Yahya İdkiydek ve oğlu Me’mun’a ait iki ev ve bir depoyu yıktı.

İşgal belediyesinin yıkım öncesi aileye herhangi bir uyarıda bulunmadığı ve binaların ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkıldıkları kaydedildi.

İdkiydek, komşuların haber vermesi üzerine evlerinin yıkıldığını öğrendiklerini ve işgal polisinin evlerine yaklaşmalarına izin vermediğini söyledi.

Her iki evin de altı ay önce inşa edildiğini ve işgal belediyesinin yıkılmasını talep ettiğini belirten İdkiydek, avukatlarının belediyeyle görüştüğünü ve üç hafta önce evlerin sadece bir kısmının yıkılması konusunda anlaşma sağlandığını ifade etti.

Evlerden birinin hâlâ inşaat halinde ve diğerinin oturmaya hazır olduğunu söyleyen İdkiydek, iki evin toplam genişliğinin 180 metrekare ve deponun genişliğinin ise 60 metrekare olduğunu bildirdi.

İdkiydek, işgal belediyesi yıkım ekiplerinin depoyu içindeki aletlerin üzerine yıktığını ve depodaki aletleri çıkarmalarına izin vermediğini kaydetti.