İsrail: Kassam İHA’ları 12,000 Feet Yüksekliğe Ulaştı

Siyonist analist, Hamas’ın mevcut ateşkes ortamından askeri yeterliliğini yeniden yapılandırmak için faydalandığını vurguladı. Kassam Tugaylarına ait İHA’ların 12 bin feet yükseklikte uçma kapasitesine ulaşmasının da bunun delili olduğunu belirtti.

Siyonist Walla sitesinin askeri analisti Amir Bukhbut, Hamas hareketinin güney sınırlarında ateşkesin uzatılmasından askeri kapasitesini arttırmaya devam etmek için faydalandığını öne sürdü.

Siyonist analist şunları yazdı:

HAMAS güçleri en son yaşanan çatışmada İsrail Ordusunu gafil avladı ve aslında bu Hamas’ın İHA alanında gelişme sağladığını göstermektedir. Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları geçtiğimiz hafta İHA’sını 12 bin feet yükseklikte uçurmayı başararak İsrail Hava kuvvetlerinin faaliyetleri için ciddi bir tehlike oluşturdu.

İsrailli analist makalesinin başka bir kısmında şunları kaydetti:

Kassam Tugaylarının en iyi yetişmiş güçleri İsrail askerlerini hava, kara ve denizde gafil avladı. HAMAS, güney sınırlarında ateşkesin uzatılmasından askeri gücünü artırmak ve son yaşanan savaşta tahrip olan silah stoklarını yenilemek için faydalanıyor.

Analist makalesinin devamında şunları da ekledi: İsrail ordusu geçtiğimiz aylarda yaşanan çatışmalarda Hamas’ın askeri altyapısına zarar verdi.

Bukhbut, İsrail hükümetinin birgün Gazze sorununu sonsuza değin bitirebilmek için askeri çözüm yolundan başka bir seçeneğin olmadığı sonucuna ulaşacağına inanıyor.

Bukhbut İsrail ve Hamas’ın mevcut şartlarda çok yönlü bir savaşa girmek istemediğini de iddia etti. Zira bu savaş taraflar için oldukça masraflı ve İsrail de şu an potansiyelini Kuzey cephesine (Hizbullah’a) odaklamış durumda.