SİYONİST İsrail İşgale 20 MİLYAR DOLAR Harcadı

Siyonist İsrail’in, başta Doğu Kudüs olmak üzere, 1967’den beri işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki Yahudi işgal birimlerinin inşası ve genişletilmesi için 20 milyar dolar para ayırdı.

Korsan İsrail’in Kanal 2 televizyonunda yayınlanan habere göre, İsrail’in Doğu Kudüs’ü ve Batı Şeria’yı işgalinin 50. yılında, Yahudi işgal birimlerinin inşa ve genişletme faaliyetine Siyonist Rejimin 20 milyar harcadığı ortaya çıktı.

GÖZAT  1967'den Beri Siyonist İşgal Hiç Durmadı

Kanal 2 televizyonun haberinde, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaşayan 600 bini aşkın İşgalci Yahudi yerleşimcinin, 2,6 milyon Filistin vatandaşı ile daimi bir etkileşim içinde bulunduğu belirtilerek, sürekli bir gerilim yaşandığı ifade edildi.

İsrailli Macro Siyasi Ekonomi Araştırmaları Merkezi tarafından Yahudi işgal birimleri ile ilgili yayınlanan bir raporda da İsrail’in 1967’den bu yana Yahudi işgal birimlerine ne kadar masraf yaptığına ilişkin net bir rakamın verilmeyeceği, İsrail Maliye Bakanlığı’nın verilerinin sadece 2003-2015 yıllarında Batı Şeria’daki işgal birimlerine 3,5 milyar doların yatırıldığını ortaya koyduğu belirtildi.

GÖZAT  Siyonist İsrail: 1967 Sınırlarına Asla Dönmeyeceğiz

Macro Siyasi Ekonomi Araştırmaları Merkezi’nin raporunda, İsrail Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan 3,5 milyar dolarlık rakamının Doğu Kudüs’teki Yahudi işgal birimleri ile 2005’te boşaltılan Gazze’deki işgal birimlerini ve Batı Şeria’daki işgal birimlerinin yol ve alt yapı masraflarını kapsamadığına işaret edildi.