İsrail ile Normalleşenler, Filistin’deki Zulme Ortak

Irak Asaib Ehli Hak Hareketi, el-Cezire kanalının Filistinli muhabirinin Siyonist milisler tarafından şehit edilmesini kınadı ve uzlaşmacı Arap ülkelerinin yöneticilerinin İsrail’in suçlarına ortak olduğunu vurguladı.

İsrail ordusu Çarşamba günü Batı Şeria’daki Cenin bölgesine düzenlediği baskında, üzerinde gazeteci yeleği bulunan El Cezire kanalının Filistinli  muhabiri Şirin Ebu Akile’yi öldürdü ve kanalın  yapımcısı Ali el-Samudi’yi de yaralandı. Siyonist rejimin işlediği bu cinayet, bölgedeki çeşitli tarafların kınama dalgasına neden oldu.

Irak Asaib Ehli Hak Hareketi yayınladığı bildiride bu cinayete tepki göstererek şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist rejimin tüm değerlere ve yasalara aykırı düşmanca eylemleri doğrultusunda, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile, İsrail’in işgal altındaki Cenin şehrine düzenlediği saldırı haberini yaptığı sırada görev başında işgalciler tarafından vurularak şehit edildi.

Bir gazetecinin şehit olmasına neden olan bu menfur cinayeti kınıyoruz. Bu cinayet, işgal altındaki topraklarda İsrail’in işlediği suç ve cinayetlerin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynadı. Dünyanın dört bir yanındaki uluslararası kurumları ve hükümetleri, bu insanlık dışı olaylar karşısında düşman ve işgalci İsrail rejimini yargılamaya ve bu suçların sorumluluğunu onlara yüklemeye çağırıyoruz.’

Asaib Ehli Hak Hareketi, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren ülkelerin yöneticilerine de çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

‘Bu rejimin utanmaz ve insanlık dışı suçlarına ortak olduğunuzu bilin. Barbarca işlenen bu suç ve cinayetler işgalci rejimin varlığına karşı duran direniş güçlerinin gücünü azaltmayacaktır. Bu rejimin yıkımının işaretleri ortaya çıkmıştır ve Allah’ın yardımıyla bu rejimin çöküşü yakındır.’