İSRAİL Gazetesi: KASSAM Tugayları Deniz Komandoları…

Siyonist gazete Yediot Ahronot İsrail ordusu deniz kuvvetlerinin gelecek Gazze savaşında Kassam’ın Deniz Komandoları ile ilgili tedirginliğini ve bu komandoların gelecek savaşta İsrail’i şaşkına çevirme ihtimalinden bahsettiklerini yazdı .

Siyonist rejim üst düzey emniyet kaynakları şöyle bir açıklamada bulundu: Gazze direniş güçleri ile yaşanan son çatışmalar gelecek savaşın bir numunesi konumundaydı.

Yediot Ahronot mezkur kaynaklardan edindiği şu bilgilere de yer verdi: İsrail petrol kuyularını korumakla görevlendirilen füze yüklü iki büyük savaş gemisi Gazze sahiline 12 mil mesefade demir attı. Bu açıklama İsrail deniz kuvvetlerinin son Gazze savaşında Kassam Tugayları Deniz Komandolarının deniz altından işgal toprağı İsrail’e nüfuz etmesinden yana duydukları tedirginliği gözler önüne sermiştir. Zira Kassam Tugayları gelişmiş donanıma sahiptir. Ayrıca Kassam Tugaylarına ait deniz komandoları geçtiğimiz yıllarda yoğun tatbikatlar ile birlikte gücünü artırdığını da ispat etmiştir.

Siyonist gazete konu ile ilgili şunları da aktardı: İsrail Ordusu Deniz Kuvvetlerinin tek korkusu Direniş Güçlerinin İsrail’e girmesi değildi, Gazze sahili yakınlarındaki petrol kuyularına, özellikle de kornet füzeleri ile saldırı ihtimali de ciddi tedirginlik yaratan bir durumdu. Kısacası Kassam, Deniz Komandoları aracılığıyla gelecek savaşta şaşkınlık yaratmanın peşinde.

Yediot Ahronot İsrail ile Gazze arasında yaşanan son savaşı da, 2014 Gazze Savaşı’ndan sadece beş yıl sonra oluşan “direnişin gelişen askerî gücü” olarak değerlendirdi. Zira bu savaş iki yılı aşkındır, direnişin tünel tehlikesinden korunmak için İsrail ordusunu Gazze sınırlarında duvar inşa etmeye mecbur bırakmış ve daha fazla güvenlik önlemleri almayı da zorunlu hale getirmiştir; öyle ki son çatışmalarda hedef alınan bölgelere bir haftalık bir zaman diliminde prefabrik beton ve dolgu duvar inşası yapılmıştır.