İsrail’den Filistin ve Lübnan İçin YENİ KOMANDO BİRLİĞİ TATBİKATI

İşgalci İsrail Ordusu, varlığı açısından tehdit oluşturan Gazze ve Lübnan direnişine karşı mücadelesinin hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Yedioht Ahronot gazetesinde yayınlanan habere göre iki yıl önce oluşturulan komanda birliğinin üç gün süren tatbikatı dün sona erdi.

GÖZAT  Siyonist İsrail'in DAVUT SAPANI Yeni Füze Sistemi

Gazze ve Lübnan İçin Özel Ordu

Komandoların katıldığı tatbikatta farklı senaryolar üzerine çalışıldığını belirten gazete, temel noktanın Gazze ile Lübnan’a karşı eş zamanlı olarak girilen savaş olduğunu belirtti.

Tatbikattaki savaş senaryoları arasında, Gazze’de operasyona katılan komando birliğinin hızlı bir şekilde Gazze’den ayrılarak Lübnan’daki Hizbullah’a karşı savaşa katılmasının yer aldığı ifade edildi.

GÖZAT  Bahreyn'e Siyonist Rejimden 60 Kişilik Özel Kuvvet

Gece Savaşları Tatbikatı

Tatbikatta Hamas ya da Hizbullah karşısında İsrail askerleri açısından ciddi bir sorun olan gece karanlığı ve mahalle aralarında savaş senaryosunun da öncelendiği bildirildi.

İsrail Ordusu’nun üzerindeki durduğu bir diğer konunun ise gece vakti direnişe ait operasyon odaları ve silah depolarının vurulması olduğu öğrenildi.

Tatbikatla İsrail komandolarına üst düzey keskin nişancılık eğitimi de verilirken komando birliğinden hızlı ve hedefe tam isabetin beklendiği belirtildi.

GÖZAT  Hamas ve İslami Cihad: İsrail Ordu Raporu YENİLGİNİN İTİRAFI

Savaş sırasında ayrıca İsrail askerlerinden, direnişin hakimiyeti altındaki bölgelere hızlı bir şekilde müdahale etmelerinin de isteneceği ifade edildi.

İsrail Ordusu, özel birliklerinden Gazze ve Lübnan’a karşı girdiği savaşlarda umduğu başarıyı göremeyince 2015 yılında Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot’un emriyle, Duvdevan, Egoz, Maglan ve Rimon adlı özel birliklerinin oluşumuyla yeni Komando Birliği kurma kararı almıştı.