İSRAİL Bozmadıkça, DİRENİŞ Ateşkese Uyacak!

Hamas Siyasi Birimi üyesi ve hareketin Gazze’deki Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, işgal rejimi bağlı kaldığı sürece Filistinli grupların ve Yüksek Ulusal Heyetin ablukayı kırma anlaşmasına bağlı kalacağını söyledi.

El-Hayye, Mısır heyetiyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, “Mısır heyetiyle işgal rejiminin son ihlallerini konuştuk ve anlaşmanın tümüyle uygulanması gerektiğini belirttik” dedi.

Hamas lideri, Mısır heyetinin işgal rejiminin anlaşmayı uygulaması için üzerine düşeni yapacağını söylediğini aktardı.

Rafah Kapısı’nın çalışması konusuna da değinen El-Hayye, heyetin kapının çalışmasında herhangi bir değişiklik olmayacağını ve her iki yönde de geçişlere açık kalacağını bildirdiğini söyledi.

El-Hayye, “Sorunumuz şuradaki veya buradaki kapı değil. Bilakis, hiç kimsenin dışlanmadığı bir ortaklıkla Filistin’deki mevcut durumdan çıkmak istiyoruz” dedi.

Hamas lideri, Filistin’deki krizden kurtulmak için Filistin içinin yeniden düzenlenmesi ve başta 2011 yılında Kahire’de imzalanan anlaşma olmak üzere daha önceki anlaşmalara uyulması gerektiğini ifade etti.

Heniyye’nin Moskova ziyaretine de değinen El-Hayye, ziyaretin gerçekleşeceğini fakat teknik nedenlerle bir süre ertelendiğini açıkladı.