HAMAS: Direniş ve Halkımız Kahramanca Bir Mücadele Verdi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, büyük Filistin halkının kahramanca bir mücadele verdiğini, mücahitlerinin de düşmanda ağır bir yara açtığını ifade etti. 

Heniyye bugün akşam saatlerinde yaptığı bir tv konuşmasında Filistin direnişinin işgale karşı onurla mücadele ettiğini ve düşmanın iradesini kırmayı, planlarını boşa çıkarmayı başardığını dile getirdi. 

Şehitlerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir vergisi gibi olduğunu; siyonist düşmanın silahın gücünü kullanarak, öldürme, toplu katliam ve sürgün yoluyla rehineleri kurtarabileceğini düşündüğünü ama bunu başaramadığını ifade etti. 

Heniyye, siyonist düşmanın ateşkes anlaşması konusunda direnişin şartlarını kabul etmek ve başını dik tutan halkın istediğine yanaşmak zorunda kaldığını belirtti. 

Heniyye, düşmanın anlaşmaya bağlı kalması halinde Hamas’ın da bağlı kalacağını vurgularken anlaşma konusunda yürütülen çalışmaların başarılı olması için devreye girmelerinden dolayı da Katar’a ve Mısır’a teşekkür etti. 

Filistin halkının ve toprağının bütünlüğü, geleceğinin ortaklığı ilkesine bağlı kalacaklarına vurgu yapan Heniyye, Arap ve İslam toplumlarının Gazze bölgesinin geleceğine herhangi bir müdahalede bulunulmasına gösterdikleri tepkiyi de takdir ettiklerini söyledi.

Heniyye bütün güç ve imkanlarıyla şehit, yaralı ve esir ailelerinin yanında duracaklarını ifade etti.