İSRAİL Terörü 4 Katlı Binayı BOMBA İle Yıktı!

Siyonist işgal güçleri bugün sabah Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrindeki El-Emari Mülteci Kampı’na yaptığı baskının ardından yoğun çatışmalar arasında Ebu Hamid ailesine ait dört katlı binayı patlayıcılarla havaya uçurdu.

Yerel kaynaklar çok sayıda işgal askerinin bölgeye zırhlı araçlarla geldiğini, buldozer ve kepçeler eşliğinde kampa girip Ebu Hamid’in dört katlı binasını kuşatma altına aldığını, evden çıkmayı reddeden ve eve kapanan aile fertlerine saldırıp aile fertlerini zorla dışarı çıkardığını, biber gazı sıkıp elektrikli coplarla saldırdığını, aile fertleriyle onlara destek vermek için gelenleri zorla dışarı çıkarıp bazılarını da tutukladıktan sonra da eve patlayıcılar yerleştirip binayı havaya uçurduğunu ifade etti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin yıkımına engel olmak isteyen halkla işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandığını, işgal güçlerinin halkı dağıtmak için gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, saldırılar neticesinde 56 kişinin yaralandığını kaydetti.

Yıkım esnasında keskin nişancılar evlerin damlarına çıkarken, yüzlerce asker de cadde ve sokakların başlarını tutup halkın eve yaklaşmasını engelledi.

Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Ebu Hamid ailesine ait evi yıkarken engel olmaya çalışan halkın üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırması sonucu 56 kişinin yaralandığını, yaralılardan 10 kişinin Filistin Tıp Merkezi’ne nakledildiklerini duyurdu.

Görgü şahitleri, işgal güçlerinin yıkımdan önce Ebu Hamid ailesine ait evin çevresinde bulunan evleri silah zoruyla tahliye ettiğini, 500 kadar kadın, çocuk ve yaşlıyı soğuk havada El-Bire Stadına götürüp burada tuttuğunu, sadece üstündeki elbiseleriyle dışarı çıkan halkın yardımına ise Kızılay’ın yetiştiğini, battaniye ve yiyecek yardımı yaptığını ifade etti.

Kızılay sözcüsü yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı ekiplerin yaklaşık 100 kadar kadın ve çocuğu alıp Kızılay merkezine götürmeyi başardığını söyledi.

İşgal güçleri evi ve çevresini boşalttıktan sonra kimsenin yaklaşmasına izin vermezken, yıkımı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı. Yaralanan bir gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Zorla evinden çıkarılan ve barbar saldırıya maruz kalan evin sahibi Ummu Nasır Ebu Hamid (72) yaptığı açıklamada, “Asla pes etmeyeceğiz ve teslim olmayacağız. Evim Filistin ve Filistin halkına feda olsun. İşgalci onu yıksa biz yeniden inşa ederiz. Burası bizim toprağımız. İşgal var oldukça direnişimiz de devam edecek”  dedi.

İşgal güçleri aile fertlerini geçen yıl Mayıs ayında El-Emari Kampı’nda üzerine mermer düşerek hayatını kaybeden askerin ölümünden sorumlu tutuyor.

İşgal güçleri Filistinli direnişçilerin evlerin yıkma politikası kapsamında Ebu Hamid ailesine ait evi 1994 ve 2003 yıllarında da yıkmıştı. Ailenin çocuklarından Abdulmunim’in şehit edilmesinden sonra aile fertlerine yönelik baskılar devam etti. Ebu Hamid ailesinden altı kardeş hâlâ Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunuyor. Kardeşlerden dördü 2000 yılında Aksa İntifadası esnasında tutuklandı ve müebbet hapis cezasına çaptırıldı.