İslami Cihad: İsrail’e Karşı Hazır Vaziyette Bekliyoruz!

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, işgal rejimi İsrail’le yapılan anlaşmaları büyük bir aldatmaca olarak nitelendirerek, Direniş savaşçılarının Kudüs’ü ve Şeyh Cerrah halkını savunmaya hazır olduğunu belirtti. 

Ziyad Nahale, direniş savaşçılarının Kudüs ve Şeyh Cerrah Mahallesini savunmak için hazır bir şekilde beklediklerini söyledi.

“Direniş Kurtuluşa Giden Yoldur” başlıklı konferansta konuşan Nahale, tüm direnişçilerden Kudüs’ü ve Şeyh Cerrah Mahallesi halkını savunmaya hazır olmalarını isteyerek, Filistin halkının önündeki tek yolun direniş olduğunu belirtti.

Nahale sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün gücü olan ve savaşabilen, insanları zafere götürebilendir. Kudüs’ün Kılıcı Savaşı, Filistin halkının gücünün geri döndürülemez olduğunu kanıtladı. Direniş her zamankinden daha güçlü ve bugün düşman her zamankinden daha zayıf durumda. İşgal rejimiyle yapılan anlaşmalar İsrailliler için tüm başkentlere geçmek ulaşmak üzere büyük bir aldatmacadan başka bir şey değildir. Ekonomik barış ve normalleşme ihanetten başka bir şey değildir. Bazı Filistinliler düşmanla barışa dayanarak normalleşme anlaşmaları yapanlara bir gerekçe sundular.”

Dünyadaki tüm Müslümanların Kudüs ve mukaddesat için çalışma konusunda seferber olması gerektiğini kaydeden Nahale, “Kudüs Yahudileştiriliyor ve Filistin yönetiminden ‘Kudüs kırmızı bir çizgidir’ ifadesinden başka bir şey duymuyoruz. Bu ifade doğrulanmıyor, çünkü Kudüs düşmanın doğrudan kontrolü altında ve her gün çiğneniyor” dedi.

İşgal cezaevlerindeki esirlerin sürekli cihatlarıyla tam dayanışma gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İslami Cihad lideri, “Düşmanla karşı karşıya gelmekte hiçbir zaman tereddüt etmemeliyiz. Batı Şeria halkının yaptığı, kelimenin tam anlamıyla direniştir” ifadelerini kullandı.