İSLAMİ CİHAD: İran, Filistin’in Kurtuluşunda Kararlı

Bölgedeki direniş hareketlerinin liderleri online düzenlenen Kudüs Minberi oturumuna katılarak Filistin’e desteklerini açıkladılar.

El’Mesire kanalına göre, Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreteri Ziyad el’Nehale, ”Filistin halkı, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için cihadını ve direnişini sürdürecektir, çünkü Filistin halkı Siyonistlerin sahte fedakarlıkları, gerçeklerin çarpıtılması ve İslam’a karşı nefret tohumları eken çarpık tarih ile karşı karşıyadır.” dedi.

İslami Cihad Genel Sekreteri, Kudüs’ün Kılıcı Harekâtı’nın Kudüs’ü savunma projesi olduğunu vurgulayarak, “İran, Filistin ve Kudüs’ün kurtuluşu için tam bir kararlılıkla hareket etmekte ve direnişin destekçisidir.” dedi.

Bahreyn İslami Hareketi lideri Şeyh İsa Kasım da,  ”Bugün İslam ümmeti, tüm sorunlarla yüzleşmek için Uluslararası Kudüs Günü’nü yeniden canlandırmanın büyük sorumluluğuyla karşı karşıya” dedi.

Bahreyn halkının Uluslararası Kudüs Günü’ndeki varlığına değinen Şeyh İsa Kasım, Kudüs, Filistin ve İslam Ümmeti’nin Siyonizmin saldırganlığı, komploları ve kimliğine ve varlığına yönelik tehditlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.