İŞGALCİLER Batı Şeria ve Kudüs’te Baskınlar Yaptı

Tutuklananların arasında öğrencilerin ve özgürlüğüne kavuşturulmuş eski esirlerden olan Av. Muhammed Allan’ın da bulunduğu haber verildi.

Verilen bilgilere göre Batı Yaka’nın kuzey kısmında yer alan Nablus’ta düzenlenen baskınlarda beş kişi gözaltına alındı.

İşgal güçleri Nablus’un güneyinde Aynabus beldesine baskın düzenleyerek burada avukat Muhammed Allan’ı gözaltına aldılar. Allan 2015’te gözaltına alındığında 65 gün açlık grevi yaparak özgürlüğüne kavuşmuştu.

GÖZAT  İslami Cihad Mensubu Genç ŞEHİT OLDU

Nablus’ta daha başka beldelere de baskınlar düzenlendi ve tutuklamalar gerçekleştirildi.

İşgalciler Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin’e de baskınlar düzenleyerek tutuklamalar gerçekleştirdiler. Burada Celkamus köyünde Hamas’ın eski sözcülerinden Abdülbasıt El-Hacc’ın evine de baskın düzenlenerek aramalar yapıldığı haber verildi.

Bir başka baskın da Batı Yaka’nın Tulkerem bölgesine gerçekleştirildi. Tulkerem şehrinin doğusundaki Anbeta beldesinde işgal güçleri bir üniversite öğrencisinin evine baskın düzenleyerek arama yaptıktan sonra kendisini gözaltına aldılar.

GÖZAT  Hamas: Gazze'de MOSSAD Cirit Atamayacak

Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri buraya onlarca askerle baskın düzenledi, Nablus’a giden yola bir askerî geçit noktası kurdu ve aramalar yaptılar. Ayrıca çevredeki muhtelif evlere baskınlar düzenleyerek aramalar yaptılar.

Batı Yaka’nın Kalkiliya vilayetine yapılan baskında da iki kişi gözaltına alındı.
Beytlahim’in güneyindeki Beyti Ficar beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri bölge ahalisinden bir kişiye ait bir torna tezgahını gasp ettiler.

İşgal güçleri Kudüs’te bugün sabah gerçekleştirdikleri baskında da üç çocuğu gözaltına aldılar. Çocukların yaşlarının 13-16 arası olduğu ifade edildi.