İRAN: Filistin ve Kudüs’e Destek, Bizim Önceliğimiz

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Filistin ve Kudüs’ü desteklemenin, İran İslam Cumhuriyeti’nin önceliklerinden olduğunu belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf bugün Tahran’da Hamas’ın üst düzey isimlerinden Halil el Heyye ile biraraya geldiği görüşmede, şehitlerin akan kanının zafer teminatı olduğuna işaretle, Filistin ve Kudüs meselesinin İslami İran’da çok derin kökleri olduğunu kaydetti.

Rahmetli İmam Humeyni’nin Kudüs’ün İslam’ın gövdesinin bir parçası ve Filistin meselesinin İslam dünyasının birinci meselesi olarak nitelediğini hatırlatan Galibaf, İmam Humeyni’nin dünyanın tüm Müslümanları ve azade insanları arasında Kudüs ve Filistin konusunun canlı tutulması için mübarek Ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü olarak adlandırdığını kaydetti.

İşgal rejiminin cinayetleri ve bazı Arap rejimlerinin normalleşmesine de dikkat çeken Meclis Başkanı, direniş grupları ve İslam dünyasının Siyonist rejim ile normalleşmenin bedelini arttırmaları gerektiğini vurguladı.

Hamas üyesi de görüşmede, Siyonistler’in Mescid-i Aksa’yı asıl sakinlerinden tahliye edip, Siyonist işgalcileri ikame etmeye çalıştığına işaretle, ancak direniş grupları ve harem savunucuları ve halkın yardımıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün, direnişin simgesi ve ekseni olarak kalacağını vurguladı.

Kudüs Gücü eski Komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin işgalci Siyonistlerle mücadelesini ve fedakarlıklarına dikkat çeken Halil Heyye, bu fedakarlıklar sonucu direniş gruplarının durumunun iyileştiğini vurguladı.

Dün Hamas’tan üst düzey bir grup İran yetkilileriyle görüşmek ve Kudüs Günü etkinliğine katılmak üzere Tahran’a geldi.